perjantai 8. helmikuuta 2013

Runeberg ja herkut


Isovanhemmat kävivät kylässä ja toivat itseleivottuja Runebergin muffinsseja - tehden hieman ohjetta muunnellen tietysti. Kokeilin niiden kanssa talven ensimmäistä kertaa kaakaota. Purkin kyljestä huomasin, että olikin jäänyt pari talvea käyttämättä :) No maistui ihan... hmm kaakaolta. Liian makeaa minun makuuni, kahvikissa kun olen.


Kaakao ja Runebergin muffinssi


Yksi päivä alkoi kauheasti tehdä mieli blinejä (kun Pirkassa näin reseptin). No ei auttanut kuin ostaa tarvikkeita kaupasta, tattarijauhoja, hiivaa, kermaviiliä jne. ja ryhtyä taikinan tekoon. Siinä sitten eroteltiin valkuaiset ja keltuaiset, sekä hapatettiin taikinaa parisen tuntia. Ja vihdoin paistamaan. Lapset odottivat innoissaan "lettuja" - ja niin taisi äitikin odottaa. Koska eihän se maistunut yhtään letulta eikä pannukakulta, plääh, vaan tattarijauholta. No tulipahan kokeiltua. Eikä meillä niitä päällisiä tietenkään ollut, ja nehän siinä on se koko"juttu".


Bliniohje helmikuun Pirkka-lehdessä


No jäi siitä sitten hiivaa yli ja pitihän sille keksiä jotain käyttöä. Eikun pullataikinaa vaivaamaan. Pikkupullia alias laskiaispullia päätettiin tehdä, mutta esikoinen halusikin maustaa korvapuusteja, joten mikäs siinä, korvapuustit ovat ihan äidin suosikkeja :)


Korvapuustit omalla ohjeella :)


Ja taas kerkesi viikko vierähtää, kohta se on oikeasti kesä! Herkullista laskiaisviikonloppua teille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti