perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun pyhät 2013


Mukavat joulun pyhät on vietetty perheen kanssa lumen puutteesta huolimatta. Kumma juttu, kun ulkona sää on kuin Suomen juhannuksena, harmaa ja sateinen :) Pimeys tuntuu vievän ylimääräiset voimat, joten kevättä ja valoisia päiviä odotellaan täällä jo innolla.

Aatonaattona teimme vielä viimeisiä valmisteluja, kuten leivottiin joululimput, kaulittiin kolmas piparitaikina sekä paistettiin ensimmäiset tortut. Valmistettiin myös luumurahka ja -kiisseli sekä uunissa kypsytetty riisipuuro. Niin ja se kinkku tietty. (kuvat lisätty 06012014)


 

 

Tein torttutaikinasta sydämiä piparimuotilla, jotka sitten paistettiin ja jäähtyneinä täytettiin luumurahkalla. Tällaisen ohjeen olin nähnyt joskus Pirkassa tai Yhteishyvässä. Ja päätin kokeilla kun sitä luumurahkaakin kerran oli valmiina. Hyvin sopivat yhteen muuten!
 






Jouluaatto vietettiin Mummilassa, jossa oli muutkin sisarukset perheineen. Herkkuja oli pöydät notkuen, suolaista ja makeaa, graavattua kalaa, silakoita ja silliä. Jälkkäriksi suklaakakkua ja suklaata monessa muodossa, ah ihanuutta. Joulupäiväksi mentiin toiseen Mummilaan ja herkuttelu sen kuin jatkui, melkolailla samanlaisten jouluruokien muodossa. Suklaisessa täytekakussa oli raikkaita marjoja päällä. Kiitos vielä kaikista herkuista ja mukavasta yhdessäolosta! Tapaninpäivä sitten vietettiin kotona, rennosti oleillen ja pelaten sekä lasten legosarjoja kooten. Niin nopeasti kuin se joulu tuleekin, niin se myös menee. Onneksi on vielä viikonloppu ja uudenvuoden vastaanotto edessä.




 












Mukavaa viikonloppua kaikille!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti