Kermaviiliseos: 2dl kermaviiliä 1 muna 0,5dl sokeria 1tl van.sokeria
Ainesosat sekoitetaan yhteen listan järjestyksessä ja levitetään jauhotettuun piirakkavuokaan. Raparperia tulee n. 4-5 vartta eli paloina n. 4dl kiehautetaan vähässä nesteessä johon voi lisätä hillosokeria 0,5dl. Jäähdyttämisen jälkeen kaadetaan piirakkapohjalle. Voi lisätä myös 10 mansikkaa. Tämän päälle kaadetaan kermaviili-munaseos ja laitetaan piirakka uuniin 175'c n. 30-40 min. Itse pidän kermaviilitäytteisistä piirakoista ehdottomasti kylminä, joten maistuu parhaiten viilennettynä tai jopa seuraavana päivänä. Ja sokerin määrää voi itse säädellä, haluaako makean vai terveys-version. Oli kyllä hyvää piirakkaa näin vuoden tauon jälkeen :) Mukavaa viikonlopun viettoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti