torstai 16. kesäkuuta 2016

Helppo raparperipiirakka!

Raparperia alkaa tulla omasta maasta ja herkullisen raparperivispipuuron jälkeen oli meidänkin aika tehdä raparperipiirakkaa. Piirakkapohjana on tietenkin vanha tuttu murotaikina, joka sopii loistavasti niin mustikkapiirakan, omenapiirakan kuin rahkapiirakankin pohjaksi. Oikeastaan minkä täytteen kanssa vaan, toimii aina :)  ja maistuu kaikille!  




  Murotaikina: n. 100g margariinia n. 1dl sokeria 1 muna n. 2,5dl vehnäjauhoja 1tl van.sokeria 1tl leivinjauh.
 Kermaviiliseos: 2dl kermaviiliä 1 muna 0,5dl sokeria 1tl van.sokeria

Ainesosat sekoitetaan yhteen listan järjestyksessä ja levitetään jauhotettuun piirakkavuokaan. Raparperia tulee n. 4-5 vartta eli paloina n. 4dl kiehautetaan vähässä nesteessä johon voi lisätä hillosokeria 0,5dl. Jäähdyttämisen jälkeen kaadetaan piirakkapohjalle. Voi lisätä myös 10 mansikkaa. Tämän päälle kaadetaan kermaviili-munaseos ja laitetaan piirakka uuniin 175'c n. 30-40 min. Itse pidän kermaviilitäytteisistä piirakoista ehdottomasti kylminä, joten maistuu parhaiten viilennettynä tai jopa seuraavana päivänä. Ja sokerin määrää voi itse säädellä, haluaako makean vai terveys-version. Oli kyllä hyvää piirakkaa näin vuoden tauon jälkeen :)   Mukavaa viikonlopun viettoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti