keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Leivontapäivä!


Onpa ollutkin ihania syksyisiä päiviä monta peräkkäin! Ollaan jaksettu ulkoilla harva se päivä ja mielialakin on ollut korkealla. Tänäänkin oltiin puistoilemassa ja reippailemassa pienellä lenkillä. Ruokailun jälkeen päätettiin, että tänään on leivontapäivä :) Ei muuta kuin perusmurotaikinaa sekoittamaan ja piirakkavuokaa voitelemaan. Tällä kertaa päädyttiin -ylläriylläri- omenapiirakkaan, nam. 

Olen kehitellyt joskus oman version omenasose-rahkapiirakasta, joka osoittautui tosi hyväksi kombinaatioksi. Kaikki lähti siitä, kun ostin toissa jouluksi Dronningholmin uutuus omena-kaneli-marmeladia joulutorttuihin. No, niihin se ei mielestäni sopinut ollenkaan, joten toinen purkki jäi jääkaappiin. Sitten alkuvuodesta tuli hetki, jolloin teki mieli rahkapiirakkaa ja googletin läpi rahka-omenasosepiirakkaohjeita. Mutta tällaista en löytänyt, joten itse sovelsin sitten tällaisen :)

Omena-kanelimarmeladi-rahkapiirakka

pohja:
125g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita nopeasti. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. 

täyte:
2dl pehmeä maitorahka
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna

1prk omena-kanelimarmeladia (300g)

Levitä omena-kanelimarmeladi piirakkapohjan päälle tasaisesti. Kaada sekoitettu rahka-munaseos päälle. Laita piirakka uuniin 175'C ja noin 40 min.


Tällainen siitä sitten tuli, omena-kanelimarmeladi-rahkapiirakka


Mukavaa keskiviikon jatkoa ja syysloman alkua niille, jotka lomailevat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti