maanantai 13. tammikuuta 2014

Kevätfiilis!


Ihana auringonpaiste valaisee koko kodin pitkästä aikaa! Oltiin ennen lounasta ulkosalla ja siellä oli  kiva pikku pakkanen ja kevyt lumipeite maassa. Tätä ollaan odotettukin! Nyt tässä odottelen juuri leivän paistumista uunissa, löysin meinaan lauantaina sattumalta helpon maalaisleivän ohjeen; "Vaivaton ja vaivaamaton leipä" blogista Voikukkapelto ja alkuperäinen ohje blogista Kädenvääntöä.  Siinäpä vasta herkku! Taikinan annetaan kohota yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin. Innostuin heti kokeilemaan ja nyt on jo toinen leipä valmistumassa :) nam!

 

 




Tein tässä yksi päivä myös elämäni ensimmäistä kertaa (muistaakseni) kasvissosekeittoa ja siitä tulikin todella samettisen hyvää... Tosin lapsukaiset eivät niin siitä innostuneet (kuten tuosta maalaisleivästä!). Toista kertaa syödessämme kuului jo vähän vastalauseita, keittoa kun riitti useiksi päiviksi. Mutta me aikuiset tykättiin kyllä. Tähän sovelsin montaa eri ohjetta, mutta pääideana oli että ensin keitin perunat ja porkkanat vedessä, johon lisäsin liemikuution ja valkosipulijauhetta. Sipulin jätin pois, lapsia ajatellen. Niin ja valkopippuria lisäsin, ettei näkyisi mustat mausteet keiton seassa :) Sitten kaadoin vähän lientä pois ja soseutin seuvasekoittimella, lopuksi lisäsin purkillisen maustamatonta tuorejuustoa ja vielä kiehautin, ja eikun valmista!





 

Auringonpaiste on kyllä heti vaikuttanut mieleen ja energiaan :) On ulkoiltu, tehty leipää, siivoiltu ja jopa pesty pyykkiä - ja kaikkea samana päivänä. Oikein reipasta viikon aloitusta teillekin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti