sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Persikka-valkosuklaakakku


Ihana viikonloppu on ollut ja vihdoin niin keväinen! Aurinko on paistanut ja ollaan perheen kanssa ulkoiltu molempina päivinä. Lauantaina käytiin lasten kanssa kävelyllä ja mäessä, ja tänään oltiin pihalla ja siivottiin terassia lumesta puhtaaksi. Haettiin myös varastosta ensimmäiset terassituolit paikoilleen ja tulipa juotua kahvitkin terassilla, uuh ihanaa :) tätä olenkin odottanut. Eilen illalla tehtiin yhdessä ruokaa, lasagnea, kaikkien yhteistä lempiruokaa. Halusin myös kokeilla tehdä valkosuklaakakkua, jonka ohjeeseen alunperin törmäsin Villa Caramel blogissa. Inspiroiduin ohjeesta, mutta muuntelin siitä (tapani mukaan) aivan omanlaisen version. Jätin liivatteen pois ja 'korvasin' sen valkosuklaalla. Käytin Valion pehmeää maitorahkaa maustetun sijaan ja tein kakulle persikkasose-kuorrutteen. Eli tällainen persikka-valkosuklaakakku siitä sitten tuli:



 




Persikka-valkosuklaakakku:

n.12kpl Digestive keksiä
n.50g sulaa margariinia

2dl vispikermaa
2prk pehmeää maitorahkaa (500g)
2rkl sokeria
1/2 Pandan valkosuklaalevyä (65g)

Sulata margariini ja sekoita keksimuruun ja tasoittele leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Vispaa kerma ja lisää sokeri ja rahka käsin sekoittaen. Sulata valkosuklaa ja kaada hieman jäähtyneenä kerma-rahkaseokseen. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 5h tai yön yli.

Persikkasose:
1prk säilykepersikoita
1/2 sitruunan mehu
1rkl perunajauhoja
0,5dl hillosokeria

Soseuta persikat liemen kanssa kattilassa, lisää sitruunan mehu, sokeri ja perunajauho. Kiehauta, kunnes sose kuplii ja se on valmista. Anna jäähtyä kylmässä ja levitä kylmän kakun päälle.


Tänään maistettiin kakkua ja ah maistui todella hyvältä. Tämä on ehkä hieman kevytversio, koska rahka on rasvatonta ja suklaata on säästeliäästi, mutta on silti tarpeeksi makeaa mielestäni. Kuorrutteeksi kävisi varmaan hyvin vauvan persikkasose tai mangosose, jota ajattelin kokeilla ensi kerralla - ehkä jo viikon päästä pääsiäisenä :)


Reipasta alkavaa viikkoa kaikille ja tervemenoa lumet!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti